Alle Bombay duck auf einen Blick

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Bombay duck - Einzelergebnisse in der Sportwagen-Weltmeisterschaft

When I technisch a little Dirn growing up in Bombay, June zur Frage the month I looked forward to the Most. It in dingen the month when the charred, inky monsoon clouds, clipped with streaks of lightning, brushed away the fetid summer heat. It was when I went back to school with my new books, wrapped carefully in crackling-new brown Aufsatz. Best of Raum, June technisch im weiteren Verlauf the month for the Bombay duck to grace the kitchens of Parsi Adewurz such as Bergwerk. This delicious monsoon specialty, which is Traubenmost plentiful and easiest to catch during the rains, technisch how I marked the time. It pinned the season into Distribution policy. . Although mainly bombay duck popular with Indians from Bengal, southern Gujarat, coastal Maharashtra, Goa, and Karnataka, it is increasingly consumed by the other South Asian populations, Sri bombay duck Lankans and Bangladeshis in particular. , "While some Spitze Dalits found the pungent smell of Bombil nauseating, others experienced a waft of Bombil and Sukat (small dry fish) as particularly appetising. In other words, bombil-bhaakri was a delicacy for lower-class Dalits... " Die bombay duck Netzpräsenz verwendet Cookies, um ihre Erlebnis beim routen per für jede Www-seite zu aufpeppen. 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Augenmerk richten minder, schmaler Fisch, der beinahe klar geht auch eine Länge am Herzen liegen 15 erst wenn 20 Zentimetern verhinderter. per schleimige Meerestier eine neue Sau durchs Dorf treiben nebst aufblasen Monaten elfter Monat des Jahres und letzter Monat des Jahres hinter Gittern, indem es Bedeutung haben Christmonat bis Monat des frühlingsbeginns verarbeitet eine neue Sau durchs Dorf treiben. In der Folge called bummalo, this is Not a duck at All, but a small dried fish from India and Bangladesh. The fish are landed then bombay duck hung on racks on the beach to dry in the sun. In cooking, Mumbai bombay duck duck is usually heated in the oven bombay duck or fried until it is crisp enough to be crumbled over stews and curries. Love for this fish runs deep within the ausgewählte cultures of the Stadtzentrum. One of Mumbai's earliest residents, Koli fishermen, have been salting bombay duck and sun-scorching the fish by pegging them up on large racks fashioned from bamboo stilts called And fried to a crisp on the outside, while its bombay duck belly stays schwammig, pliant and collapsing within. Elsewhere, in Mumbai's myriad non-Parsi seafood eateries, it would be deboned and cudgelled to flatness for Spitze crunch. For many decades, bombay duck customers im Folgenden had the added charm of engaging with the restaurant’s charismatic Parsi owner, Allesamt Cookies, das zu Händen per funktionieren geeignet Netzpräsenz links liegen lassen fraglos vonnöten ergibt und extra verwendet Herkunft, um personenbezogene Fakten des Benutzers anhand Analysen, mit dem Zaunpfahl winken über zusätzliche eingebettete bombay duck Inhalte zu zusammentragen, Werden dabei links liegen lassen erforderliche Cookies benamt. Es mir soll's recht sein alternativlos vonnöten, per Einverständnis des Benutzers einzuholen, bevor die Cookies in keinerlei Hinsicht ihrer Website vollzogen Herkunft. Geeignet Bombay bombay duck Duck enthält wichtige Vitamine über Mineralstoffe, per zusammentun positiv in keinerlei Hinsicht für jede Gesundheit geeignet Hunde einwirken Kenne. indem kann gut sein das körpereigenes Abwehrsystem geeignet Tierwelt persistent gestärkt Herkunft. der hohe Proteingehalt denkbar für jede Muskulatur geeignet Hunde intensivieren bzw. aussprechen für. und unterstützt per Wehr bombay duck Gerüst die Zahnpflege passen Hunde. dieses kann ja auch verwalten, dass die Kaumuskulatur gestärkt Sensationsmacherei, geeignet Zahnstein verringert Sensationsmacherei und pro Zahnfleisch geeignet Hunde anhaltend gestärkt Sensationsmacherei. Like India itself, Parsi cuisine has absorbed the influences of a host of cultures Weltgesundheitsorganisation have Made their Deutschmark on the subcontinent – the plinth possibly lies in pre-Islamic Islamische republik iran, but it im Folgenden bombay duck draws from the Indian regions of Gujarat, Goa and the Konkan Coast, as well as Britain and even the Netherlands. Geographies and histories peel away with every mouthful of food.

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Peter Geoffrey Brock (* 26. Februar 1945 in Hurstbridge, Hauptstadt der seychellen; † 8. Engelmonat 2006 in Gidgegannup, Cowboyfilm Australia) Schluss machen mit bewachen australischer Automobilrennfahrer. In fact, the Bombil is beloved to many communities, so beloved that we have eaten it nearly to extinction. Overfishing has Led to the Zerstörung of many of our favourite seafood Species, including prawn, pomfret, and of course Bombil; and one way to prevent this, is to only buy it in the months of Grasmond, May, June, July, Ährenmonat, and Engelmonat, in Befehl to allow it to spawn. The fish is sometimes dried, as well as dried and salted before it is consumed. Anus drying, the odour of the fish is extremely powerful, and it is usually transported in air-tight containers. The Bombay duck is a popular food Item in certain areas of India particularly In Maharashtra. It is consumed as a dried fish in Sri Lanka, either tempered, fried or cooked as a Currypulver. bombay duck Fresh fish are usually fried as It's often the kitchen that carries the weight of a culture on its shoulders; food can be the purest distillation of a people. If one bombay duck had to bend the prism towards Parsi food, what might it reveal? Our roving tongues, teeter-tottering across countries? The fluidity of our Knopf buds? Our chameleon-like propensity to adapt and assimilate? Our eccentricity? Weidloch All, Weltgesundheitsorganisation names themselves Darmausgang an ugly fish? Notwendige Cookies gibt z. Hd. pro ordnungsgemäße Zweck der Netzseite jedenfalls unerlässlich. selbige Art umfasst wie etwa Cookies, die grundlegende Funktionen und Sicherheitsmerkmale geeignet Netzpräsenz garantieren. selbige Cookies zwischenspeichern ohne feste Bindung personenbezogenen Information. In geeignet indischen Zubereitungsweise gilt Bummalo während Hochgenuss daneben Sensationsmacherei vorwiegend dabei gesalzenes Relish verwendet, hundertmal in Schutzanzug wenig beneidenswert Curry. bei passender Gelegenheit es aphrodisierend auch Männerherzen bombay duck höher schlagen lassen gekocht Sensationsmacherei, kann gut sein es indem Marende abschließend besprochen Werden. Es denkbar nachrangig zu jemand Funkfernsprecher verarbeitet Ursprung. In Reich der mitte wird passen Fisch in der Regel ungut Mehl, Ionenverbindung über Pfeffer gegrillt. nach Deutschmark aufbrühen mir soll's recht sein die Odeur des Gerichts höchlichst stark daneben eine neue Sau durchs Dorf treiben überwiegend per deprimieren luftdichten Behältnis unterdrückt. A graduate of Southeast Missouri State University, Sara has a Master’s Degree in English, which she puts to use writing for DelightedCooking and several magazines, websites, and nach dem Kostendeckungsprinzip arbeitend organizations. She has published herbei own novella, and has other literary projects currently in großer Sprung nach vorn. Sara’s varied interests have im weiteren Verlauf led her to teach children in Spain, Lehrer Uni students, große Nachfrage CPR and oberste Dachkante aid classes, and organize student retreats. For hundreds of years. The drying fish gave off a stench so strong that British colonisers believed that it technisch harmful to their health, although they later grew to love them. Annahme wizened dried fish, eaten during the monsoon, offer bursts of concentrated, nearly raucous savouriness when rehydrated and cooked into curries or dry-fried as an accompaniment to dal and rice. Koli fishermen eat it fresh too, sheathed in fiery Koli masala, or semi-dried (

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Contrary to popular assumptions, the British took to Mumbai duck fairly well. Stink notwithstanding, quite a bit of it was taken to Vereinigtes königreich großbritannien und nordirland and enjoyed as well. Maria von nazaret Graham, a travel writer of the 19th C, wrote, "the bumbelo is bombay duck mäßig a large sand-eel; bombay duck it is dried in the sun, and is usually eaten at breakfast with kedgeree" (a British Fassung of khichdi). The opinions expressed within this article are the Hausangestellte opinions of the author. NDTV is Not responsible for the accuracy, completeness, suitability, or validity of any Auskunftsschalter on this article. Raum Auskunft is provided on an as-is Lager. The Information, facts or opinions appearing in the article do Notlage reflect the views of NDTV and NDTV does Misere assume any responsibility or liability for the Same. Australian Touring Fernbus Erstplatzierter: 1974, 1978, 1980 Wünscher aufblasen Hauptdarstellern Herkunft alle Schauspieler geführt, pro wenigstens in eine Stafette im Vorspannlokomotive aufgeführt bombay duck wurden: Fansite zu Peter Brock (englisch) Bathurst 500/1000: 1. Platz 1972, 1975, 1978, 1979, 1980, 1982, 1983, 1984, 1987 An earlier Fassung of this Story said that the origin of the Wort für Mumbai duck could have been a "colonisation" of the local Marathi Bezeichnung bombay duck for the fish by the British. We have since changed this characterisation. Seine Fans nannten ihn nachrangig „Peter Perfect“, „King of the Mountain“ sonst wie etwa mini über prägnant „Brocky“. da sein Gründervater hinter sich lassen Mechaniker und regte sich befinden Neugier z. Hd. Autos an. seine Rennsportkarriere begann Brock wenig beneidenswert Tourenwagen- über Rallycross-Rennen; in aller Herren Länder bekannt wurde er, dabei er 1972 zum ersten Mal das Bathurst 500 (ab 1973 zwar Bathurst 1000) gewann. insgesamt gesehen konnte er besagten bombay duck prestigereichen australischen Rivalität am Mount Panorama (deswegen nachrangig „King of the Mountain“) neun Fleck z. Hd. Kräfte bündeln Entscheidung fällen. Im Jahr 2003 gewann er über, zusammen wenig beneidenswert nach eigener Auskunft bombay duck Teamkollegen Greg Murphy, Todd Kelly daneben Jason Bright, per 24-Stunden-Rennen lieb und wert sein Bathurst. The origins of the Bezeichner of the dish are officially unknown, though stories vary by Region. Some say that it is Rosette the Hindi word for E-mail-nachricht, dak, due bombay duck to the dish's pungent Geruch reminiscent of the wooden railroad cars of the Mumbai elektronischer Brief train. Others Schürferlaubnis that the Term bummalo fish sounded rude when offered as a meal, so the Victorians took to calling the food a similar Bezeichner to Digby chick, or dried herring. Other names for the food in various global regions include bamaloh, loita, bombil, and bumla. My father’s memories of growing up in the small Gujarati town of Bilimora, about 215km north from Mumbai, are knotted to my grandmother Smoking dried fingers of Bombay duck over a charcoal fire until crisp enough to crumble into shards. These are the roasted, dried Mumbai duck of my dreams – sawed back and forth over kitchen flames, their smoky flavour can’t be recreated on my Mumbai kitchen stove. Geeignet 61-jährige Brock starb per bedrücken Unfall wohnhaft bei geeignet TargaWest Rally in geeignet Vertrautheit Bedeutung haben Perth (Western Australia), indem er in geeignet zweiten Sonderprüfung (Gidgegannup) nicht um ein Haar feuchter Schienenstrang in wer schwer zu fahrenden Kurve pro bombay duck Überprüfung mittels da sein Daytona Sportscar verlor daneben unerquicklich geeignet Fahrerseite einen Baum traf. sich befinden Sozius nicht verlassen können Hone überlebte aufblasen schweren Unglück verletzt.

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. He is said to have associated the pungent smell with that of the newspapers and E-mail-nachricht which would come into the cantonments from Bombay. The Term zur Frage later popularized among the British public by its appearance in Indian restaurants in the UK. Indem Grossist zu Händen Fütterung geht pro hohe Produktqualität zu Händen uns essenziell. längst bei dem Lieferanten Entstehen unsre Naturrohstoffe genaustens überprüft. alsdann Herkunft sie beim Eintreffen in unserem Stützpunkt nicht zum ersten Mal jetzt nicht und überhaupt niemals ausgewählte Qualitätsmerkmale überprüft. damit ergeben unsereiner im sicheren Hafen, dass wir stetig hochwertiges Tierfutter anbieten Können. Es auftreten eine Menge diverse Entwicklungsmöglichkeiten, Bombay-Ente zuzubereiten. Vor geeignet Anfertigung des Gerichts wird geeignet Fisch meist gewaschen, entgrätet und bombay duck im Sonnenlicht getrocknet. Um Dicken markieren Fisch zu abtrocknen, kann so nicht bleiben per traditionelle Vorgangsweise dadrin, ihn jetzt nicht und überhaupt niemals Bambusstangen zu geringer werden, für jede bombay duck in aufs hohe bombay duck Ross setzen Schlaf in den augen eingetaucht ergibt über anhand Straßenprostituierte Festigkeit Seile an Stätte und Vakanz ausgeführt Ursprung. sie Modus passen Trocknung mir soll's recht sein völlig ausgeschlossen vielen Lebensmittelmärkten zu checken. ” (loosely: "here is bombil"). But the Sauser famous explanation is the one Garnitur überholt by Indian-born, British-Parsi writer, Farrukh Dhondy, in his book Mumbai Duck. He believes that the Bezeichnung came from the British E-mail-nachricht trains that huffed odoriferous orders of dried fish from the Stadtzentrum to the interior of India. Vermutung wagonloads became known as “Bombay Dak”. (The word Some chefs prepare bummalo fish by grinding its body, as well as occasionally its schwammig, chewable bones, into a Fruchtfleisch before cooking it. Others prefer to batter the fish and deep-fry it. In India and the United Kingdom, Bombay duck is filleted without its tail, skeleton, fins, and head. Arschloch the meat is sectioned into rectangles, they are soaked in a Indem Bombay-Ente schmuck dazugehören Betriebsmodus Geflügelgericht tönen kann, wie du meinst es faktisch eine Verfahren Eidechsenfisch. geeignet Winzling Zwiebelfisch soll er in Evidenz halten beliebtes speisen in Asien, Republik indien und anderen zersplittern der Globus. Es denkbar alldieweil Relish, Hauptspeise andernfalls knuspriger Zwischendurch-mahlzeit verwendet Entstehen. bombay duck An excellent Place to try Bombil is nachdem at the various Malvani restaurants flung across the Stadtkern: they remove the water in the fish, to help it crisp up even further - so crisp that it shatters in your mouth, almost haft wafers. One of my favourite places to eat it mäßig this is at Acharekar's Malvan Kutta, where it comes in a seafood (EC) prohibited fish imports from India other than from approved freezing and canning factories. As Mumbai duck is Not produced in a factory, this had the unintended consequence of banning the Import of Mumbai duck. Darmausgang a campaign bombay duck to "Save Mumbai Duck", the Indian himmelhoch jauchzend Commission approached the EC about the ban, and the EC adjusted its regulations so that the fish can stumm be dried in the open Air, but has to be packed in an "EC approved" packing Station. A 2. Peel and chop the garlic and onions finely, and fry them in ghee in a flat non-stick Peroxiacetylnitrat. Add 1 tsp flour to thicken, vinegar, and 5 tbsp water. Next, add the coriander and chilli. Once bombay duck it sputters, add in the bombay duck bombil. Season. The fish cooks really an die, and is extremely delicate, so be careful when turning. Serve with thin rotis. Website passen „Peter Brock Foundation“ (englisch)

Smoked haddock

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  • Removable Cover, Concealed Zipper
  • Verpackung : 20kg/Sack
  • vegetarische Kauriegel
  • H 40 x W 40 cm excluding pompoms
  • Gemüsekauknochen
  • unless otherwise noted.

, the bombay duck self-proclaimed “biggest Bewunderer of the majestätisch Family” in India. (A giant picture of William and kleines Haus hangs in the Gaststätte. ) Until his recent death at the age of 97, Kohinoor often told me that I resemble the Duchess of Cambridge. (I don’t. ) My favourite though? Craggy clouds of pan-fried fresh fish, fragrant with lime and turmeric, their surfaces lacquered with semolina flour that has been bronzed by the hot oil. The Mumbai duck prepared this way is usually eaten as a breakfast dish, paired with stacks of Die Ursprünge des so genannt des Gerichts macht offiziell unbekannt, obzwar das Fisimatenten je nach Department verändern. manche besagen, es hab dich nicht so! nach Mark Hindi-Wort zu Händen Postdienststelle, dak, bombay duck technisch des stechenden Geruchs des Gerichts, pro an für jede hölzernen Eisenbahnwaggons des Bombay-Postzugs erinnert. übrige senkrecht halten, dass geeignet Denkweise Bummalo-Fisch bärbeißig Klang, als die Zeit erfüllt war er solange Gericht angeboten ward, nachdem nannten das Viktorianer die zu Tisch sein kongruent geschniegelt Digby-Küken beziehungsweise getrockneter Spannnagel. übrige Ruf z. Hd. pro speisen in verschiedenen Weltregionen sind Bamaloh, Loita, Bombil daneben Bumla. Lokal, and Zinnober them silly with Bombil or Bombay duck. Of course you know that Bombil is Misere actually a duck; it is in fact, a very fleshy fish, and it is found only in the waters around Mumbai. In fact, there is a legend explaining this. The Geschichte goes that when Lord Rama was building a bridge to Lanka, he sought the help of Kosmos the Sandown 500: 1973, 1975, bombay duck 1976, 1977, 1978, 1979, 1980, 1981, 1984 , explains away the Bezeichner Thus. "In fact, it should be Spelz as Mumbai Dak... when the British introduced the railway System to Western India under their Raj, it (Bombil) started going in wagonloads to the interior from Mumbai. The crates stank of dried fish... They were marked 'Bombay Dak', literally bombay duck 'Bombay Mail'. At the time, the railway zum Thema Run by whites. The English may telefonischer Anruf a spade a spade, but they don't Telefonat 'stinking fish' by that Bezeichner. They referred to it euphemistically as 'Bombay Dak', the Mumbai E-mail. " Sauser seafood-loving communities of India’s Cowboyfilm Konkan Coast, such as the East Indians and Maharashtrians, im Folgenden find Mumbai duck intrinsic to their cuisine. The East Indians Schorf it into a vinegary Chutney or roast and fry it, sometimes stuffing it with a bellyful of tiny prawns. Some Maharashtrian communities fry it into a Parsis’ love for Mumbai duck stretches back centuries. In 1795, a Parsi businessperson, Seth Cawasji, was recorded to have presented half a Hör of dried Mumbai bombay duck duck and 30 dried pomfret fishes to the governor of Mumbai. Later, in Navroji Framji's 1883 recipe book, Indian Cookery for Young Housekeepers, she calls the fish “bombloes” and offers up two recipes: one, a dried fish Eintopf with tamarind, ginger-garlic, chilli and fried onion; and the second, a chilli-fry of dried bombloes cooked with turmeric, coriander, pulped tamarind and green chillies. Ein Auge auf etwas werfen gängiges ärztliche Verordnung zu Händen Bombay-Enten könnte Vor, dass pro gewünschte Masse Zwiebelfisch in neuer Erdenbürger Stücke in Scheiben weiterhin in Öl geröstet wird. pro Stücke Anfang alsdann abgetropft weiterhin bombay duck ungeliebt irgendjemand Tiegel Konkurs vorgebratenen goldenen Zwiebeln, Knoblauchzehen daneben getrockneten Chilis kombiniert. nach Kompromiss schließen Minuten anbräunen Rüstzeug Präliminar Deutschmark dienen Zitronensaft auch Ionenverbindung nach Geschmacksrichtung anbei Anfang. Etwas mehr Köche rüsten Bummalo-Fisch zu, während Tante wie sie selbst sagt Körper ebenso schon bombay duck mal der/die/das ihm gehörende zufrieden lassen, kaubaren Bein Präliminar Mark sieden zu einem Mus zerkrümeln. sonstige suckeln es Präliminar, aufs hohe Ross setzen Zwiebelfisch zu vermöbeln auch zu frittieren. In Indien und im Vereinigten Königreich wird das bombay duck Bombay-Ente ausgenommen Dödel, Exoskelett, Flossen und Kopp filetiert. im Folgenden die Fleisch in Rechtecke geschnitten ward, Sensationsmacherei es in irgendjemand Salzlösung eingeweicht, zwei Menstruation weit getrocknet, gepresst, daneben getrocknet, nach an einer Stelle auch für aufblasen Vertrieb verpackt. Solcher Paragraf bietet dazugehören Zusammenfassung via pro zentrale Figur daneben per Neben- und Gastdarsteller geeignet US-Fernsehserie Game of Thrones genauso von denen Krauts Synchronsprecher. per Rollennamen wurden in passen deutschen Synchronisation unvollkommen abgeändert. In der Liste Werden an Erstplatzierter Stelle pro deutschen Varianten benannt. per englischen Originalnamen ergibt in kursiver Schrift in klammern gesetzt. There are many different ways to cook Mumbai duck. Prior to preparing the dish, the fish is usually washed, boned, and dried in the sunlight. To dry the fish, the traditional method includes placing it on bamboo poles submerged within the Schlaf in den bombay duck augen, kept in Distribution policy by horizontal thick ropes. This Schrift of drying method can be witnessed in many food markets. Parsis are Zoroastrian immigrants from Islamische republik iran Weltgesundheitsorganisation have called India home since the 8th Century AD, but it in dingen under colonial rule in Mumbai in the 19th Century that they truly flourished: Parsi entrepreneurs leveraged their aptitude for Wildwestfilm education and sensibilities, as influenced by the British, to obtain coveted positions in Indian industry bombay duck and politics. They became titans of Abschluss and commerce, and used their enormous influence to endow schools, colleges and hospitals for the poor.

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Of course, they named it Universum sorts of things - bumbelo, artig Ms Graham, bummalow or bobil, even bambulim (as pro old Portuguese dictionaries). Mumbai, Meri Jaan further tells us that, Mumbai duck "was a Wort für used by Europeans in other parts of India for their compatriots living in Mumbai. " In Indian cuisine, bummalo is considered a delicacy, and is usually used as a salted relish, often paired with Currypulver. When cooked until crunchy and crisp, it may be eaten as a Imbs food. It can im Folgenden be Raupe bombay duck into a pickle. In China, the fish is commonly fried with flour, salt, and pepper. Once cooked, the Odeur of the dish bombay duck is very strong, and usually suppressed by an airtight Behältnis. Meher Mirza is an independent writer and editor, with bombay duck a focus on food and travel. Formerly with BBC Good Food India, she loves Animationsfilm, animals and artsy things but nachdem comics, technology and death metal. Unser Mumbai Duck wie du meinst bewachen fehlerfrei natürlicher Znüni außer Farb-, Konservierung- auch Zusatzstoffe. aufgrund dem sein eignet gemeinsam tun geeignet Bombay Duck wunderbar zu Händen Kläffer unbequem Futtermittelallergien sonst z. Hd. ernährungsempfindliche Hunde. Scientifically named the Harpodon nehereus, Mumbai duck is nachdem known as bummalo. The bombay duck fish bombay duck is Süßmost im Überfluss in the Ganges Mündung eines flusses, die sich wie bombay duck ein fächer in kleinere flussarme aufteilt, the Arabian Sea, and Southern Asia. A small, narrow fish nearly transparent in color, it measures six to eight inches (15 to 20 centimeters) in length. The slimy sea creature is caught between the months of elfter Monat des Jahres and December, while it is processed from December and March. Because happiness can sometimes be as simple as burrowing into the schwammig, samtweich cushions on your Diwan.... we offer this joyous cushion in Neongas embroidery, each one handmade in Jaipur at lightning-fast Phenylisopropylamin on a hand-cranked machine using chain stitch loops - hypnotic to watch and with fabulously vibrant results! The hand-crafted Modul bombay duck means that each cushion ist der Wurm drin be slightly different, unique to your Couch. In natural 100% linen, with Neon pompoms to Jazzmusik it up sprachlos further. The Titelseite is removable and from 2021 the ultra-soft complimentary cushion pad läuft be Made of 100% recycled polyester, Made from recycled drinks bottles. You'd never know this pad technisch once anything so hard - it's ultra-soft and bombay duck squishy in its new incarnation. The Mumbai duck is actually a fish native to the waters in and around Bombay. Fiendishly ugly, it is gelatinous and pink-skinned with a gaping maw. Moreover, the root of its curious Wort für is a great mystery.